Milanon ja Pariisin naisten muotiviikot (AW 17-18)

Milanon ja Pariisin miesten muotiviikot vietettiin Tammikuussa erittäin kylmissä tunnelmissa, mikä on haastavaa kun joutuu viettämään useamman tunnin ulkona välillä hikiliikkuen ja välillä paikallaan odotellen. Nyt helmi-maaliskuussa naisten viikot sujuivat Milanossa aurinkoisessa ja miellyttävässä säässä, mutta Pariisissa sen sijaan vain satoi satamistaan. Sade ei ainoastaan kastanut päivästä toiseen meitä ihmisiä, vaan aiheutti myös stressiä ja huolta kameroiden ja kännyköiden puolesta. Vaikka olisi miten ollut suojautunut sadetta vastaan, niin tarpeeksi monta tuntia kun siinä sateessa kuvaa, niin jostain se vesi lopulta löytää tiensä vaatteiden ja kenkien sisään. Itse onneksi säästyin laitteiden vesivahingoilta, mutta muutamalla ystävällä kävi huonompi flaxi niin puhelimen kuin kamerankin kanssa. 

Milanon kuvista iso osa on nyt päivitetty galleriaansa ja Pariisin kuvat seuraavat lähipäivinä.

 

Pariisi, päivä #2

Pariisin miesten muotiviikon toinen päivä valkeni vielä kylmempänä kuin edellinen. Olin onneksi käynyt edellisenä iltana hankkimassa kevytuntuvatakin, sillä tällä kertaa Pariisin tammikuu yllätti kylmyydellään meidät kaikki. 

Päivän näytösputken starttasi Off White ja itselleni viimeinen näytös, jonka katumuotia kuvasin, oli Boris Bidjan Saberi. Väliin mahtui mm. Louis Vuitton.

 

Pariisi, miesten muotiviikko syksy/talvi 2017-2018

Pariisissa käynnistyi eilen miesten muotiviikko hyytävän kylmässä kelissä! Päivän minun kohdalla aloitti Balenciaga ja päätti Y-project. Luonnonvalon varassa kun kuvaan, niin näin talvella päivät ovat lyhyempiä, mutta eivät suinkaan kevyempiä, sillä kylmyys vie veronsa itse kultakin.

 

Tässä eilisen parhaat palat katumuodin osalta. Kuten näkyy, niin camouflagekuvio, untuvatakit ja nahka ovat voimakkaasti esillä. Värikkäitä, isoja kaulahuiveja näkee myös paljon. Kerrospukeutuminen on aina in. 

Milano, päivä #3

Osaltani tämä oli viimeinen kuvauspäivä Milanossa ja onkin aika suunnata kohti Pariisia.

Huomenna on enää pari näytöstä aamulla, joten käytännössä Milanon miesten muotiviikko on syksy/talvi 2017-2018 osalta valmis. Tässä parhaat palat katumuodin osalta muotiviikon kolmannelta päivältä:

 

 

 

Milano, päivä #2

Eilisen päivän tapaan näytöksiä oli tänäänkin koko päivälle, aamusta iltaan. Alla parhaat palat tämän päivän katumuodin osalta.

Milano, miesten muotiviikko syksy/talvi 2017-2018

On tammikuu ja miesten muotikuukausi on jo lähes puolessa välissä. Lontoo ja Firenze takana ja Milano, Pariisi, sekä New York vielä jäljellä.

Milanon muotiviikko alkoi eilen täydellä voimalla kun päivän starttasi Diesel Black Gold puoli kymmeneltä aamulla ja päivän päätti Plein Sport yhdeksältä illalla. Päivään mahtui 12 näytöstä, mm. Antonio Marras, Marni, Dolce & Gabbana, Moschino & Versace, sekä 11 pienempää esitystä. 

Aurinko laskee Milanossa noin viiden pintaan, joten itse en suinkaan ollut kuvaamassa myöhäiseen iltaan asti, vaan viimeinen näytökseni oli Marni. Illalla olisi tosin ollut mahdollisuus lähteä after partyihin, mutta kuten olen ennenkin todennut, niin nämä kuvauspäivät ovat sen verran rankkoja, että vaikka niiden jälkeen jaksaisikin lähteä ulos, niin kuvaus seuraavana (puhumattakaan kun samanlaisia päiviä on vielä monta tulossa) päivänä on tahmeaa, jos ei lepää mahdollisimman paljon. Joskus olen katsonut askelmittarista, että normaalina kuvauspäivänä askelia tulee 13-16km verran.

Ensimmäisessä postauksessani lupasin tehdä katsauksen naisten SS17 trendeihin ennen Milanoa, mutta joudun siirtämään sen hieman myöhäisempään ajankohtaan.

Tässä kuitenkin nyt parhaat palat Milanon miesten AW17-18 katumuodista enismmäiseltä päivältä.

Muotia & tyyliä suomen kielellä

 

                                    Uusi vuosi ja uusi suomenkielinen blogiosio

 

Uuden vuoden kunniaksi loin kotisivuilleni tämän suomenkielisen blogiosion, jossa tarkoitukseni on valottaa maailmalla vallitsevia tyylitrendejä ja esitellä niiden edelläkävijöitä kuvien ja tekstin avulla. Englannin kielellä onkin jo kauan löytynyt kattava tarjonta eri sivustoja ja lehtiä, joita seuraamalla saa viimeisimmät trendit tietoonsa nopeaan tahtiin suoraan muotiviikoilta. Olin pitkään sitä mieltä, että suutari pysyköön lestissään, eli minä kamerani kanssa pääasiassa kuvien "tuottajana".  Koen kuitenkin, että kuvatessani muotia olen saanut arvokasta kokemusta sekä uusia, raikkaita näkemyksiä tyylistä ja muodin virtauksista eri maiden muotiviikoilta. Haluan nyt blogillani tuoda myös suomalaisten nähtäväksi millaista tyyli Suomen ulkopuolella on ja ehkä myös herätellä suomalaisia pohtimaan tyyliä ja muotia uudella tavalla.

 

Vaikka Suomessa ollaankin vielä muodin ja tyylin saralla melkoisia ummikkoja, niin uskon vahvasti, että tämä seikka muuttuu varsin pian. Kymmenisen vuotta sitten valtaosa nuorista ei esimerkiksi osannut meikata kovinkaan kummoisesti, mutta nykyään tuote- ja tyylitietoisia meikkitaitureita löytyy huima määrä. Ihmiset käyttävät Suomessakin kosmetiikkaan ennennäkemättömät määrät rahaa ja tuotteita tilataan ulkomailta asti. Enää ei ole lainkaan tavatonta, että esimerkiksi kalliita ja laadukkaita eri meikkitalojen luomiväripaletteja, puutereita, meikkivoiteita ja huulipunia löytyy saman henkilön omistuksesta useita kappaleita monissa eri sävyissä. Myös esim. siveltimiä ja meikkisieniä, eli niitä blendereitä, on myös omansa joka lähtöön ja tästä laadukkaan meikkiarsenaalin kartuttamisesta onkin tullut jo arkipäivää Suomessa. Yhä nuoremmat kuluttajat tiedostavat enemmän ja enemmän mitä kosmetiikkaa milläkin hinnalla saa, ja minkälaisen lookin ja myös ehkä imagon hankituilla tuotteilla pystyy luomaan. Laadukkailla tuotteilla on yleensä mahdollisuus saada myös laadukas lopputulos ja tästä tuloksesta ollaan valmiita maksamaan.

 

Jos ajattelee, niin tämä edellä mainittu pätee meikkien lisäksi ihan kaikkeen tyyliin: vaatteisiin, kenkiin ja asusteisiin. Laatu yleensä näyttää hyvältä ja kestää kauemmin. Kokemukseni on, että suurimmassa osassa muuta Eurooppaa ihmisiä kiinnostaa aidosti luoda hyvännäköinen, persoonallinen, toimiva sekä ennen kaikkea laadukas kokonaisuus eikä siihen riitä pelkästään se viimeistely meikki. Koen, että jostain syystä Suomessa ihmisten suhtautuminen vaatepuolen trendeihin tai muotiin ylipäätään on usein jopa negatiivissävytteinen ja se hämmästyttää minua suuresti. Tätä ilmiötä voisi verrata esimerkiksi siten, että pukee ylleen upean couturemekon juhliin ja laittaa hiukset, mutta jättää meikin täysin huomiotta. Tätähän ei siis todellisuudessa tapahdu, eihän? No, tältä me suomalaiset valitettavan usein näytämme tyylillisesti ulkomaalaisten silmin. Esimerkiksi Pohjoismaista raikkaan poikkeuksen tekee pienisuuri muotijättiläinen Tanska, joka on hyvinkin valveutunut muodin saralla: tanskalaiset eivät missään tapauksessa halua hukkua harmaaseen massamuotiin tai kantaa käsipuolessaan omaisuuden maksanutta LV-laukkua, ainakaan yhdessä tyylittömän asukokonaisuuden kanssa.

 

Kuten alussa sanoin, olen varma, että myös Suomen tyyli- ja muotiscene on kuin onkin tulevina vuosina heräilemässä horroksestaan. Uuden blogini ensimmäiset askeleet otetaan muutamien kuva- sekä tekstipostausten avulla edelliseen kauteen eli SS17 (eng. Spring summer, eli kevät-kesä 2017). Kunhan miesten muotikuukausi (syys-talvi 2017-2018) ja Haute Couture (kevät-kesä 2017) saadaan käyntiin Milanossa ja Pariisissa päivitän blogiini tekstiä ja kuvia suoraan paikan päältä.

Edellisten muotiviikkojen katutyylikuvia pääset katsomaan täältä ja backstageja täältä.

 

Stay tuned!