Muotia & tyyliä suomen kielellä

 

                                    Uusi vuosi ja uusi suomenkielinen blogiosio

 

Uuden vuoden kunniaksi loin kotisivuilleni tämän suomenkielisen blogiosion, jossa tarkoitukseni on valottaa maailmalla vallitsevia tyylitrendejä ja esitellä niiden edelläkävijöitä kuvien ja tekstin avulla. Englannin kielellä onkin jo kauan löytynyt kattava tarjonta eri sivustoja ja lehtiä, joita seuraamalla saa viimeisimmät trendit tietoonsa nopeaan tahtiin suoraan muotiviikoilta. Olin pitkään sitä mieltä, että suutari pysyköön lestissään, eli minä kamerani kanssa pääasiassa kuvien "tuottajana".  Koen kuitenkin, että kuvatessani muotia olen saanut arvokasta kokemusta sekä uusia, raikkaita näkemyksiä tyylistä ja muodin virtauksista eri maiden muotiviikoilta. Haluan nyt blogillani tuoda myös suomalaisten nähtäväksi millaista tyyli Suomen ulkopuolella on ja ehkä myös herätellä suomalaisia pohtimaan tyyliä ja muotia uudella tavalla.

 

Vaikka Suomessa ollaankin vielä muodin ja tyylin saralla melkoisia ummikkoja, niin uskon vahvasti, että tämä seikka muuttuu varsin pian. Kymmenisen vuotta sitten valtaosa nuorista ei esimerkiksi osannut meikata kovinkaan kummoisesti, mutta nykyään tuote- ja tyylitietoisia meikkitaitureita löytyy huima määrä. Ihmiset käyttävät Suomessakin kosmetiikkaan ennennäkemättömät määrät rahaa ja tuotteita tilataan ulkomailta asti. Enää ei ole lainkaan tavatonta, että esimerkiksi kalliita ja laadukkaita eri meikkitalojen luomiväripaletteja, puutereita, meikkivoiteita ja huulipunia löytyy saman henkilön omistuksesta useita kappaleita monissa eri sävyissä. Myös esim. siveltimiä ja meikkisieniä, eli niitä blendereitä, on myös omansa joka lähtöön ja tästä laadukkaan meikkiarsenaalin kartuttamisesta onkin tullut jo arkipäivää Suomessa. Yhä nuoremmat kuluttajat tiedostavat enemmän ja enemmän mitä kosmetiikkaa milläkin hinnalla saa, ja minkälaisen lookin ja myös ehkä imagon hankituilla tuotteilla pystyy luomaan. Laadukkailla tuotteilla on yleensä mahdollisuus saada myös laadukas lopputulos ja tästä tuloksesta ollaan valmiita maksamaan.

 

Jos ajattelee, niin tämä edellä mainittu pätee meikkien lisäksi ihan kaikkeen tyyliin: vaatteisiin, kenkiin ja asusteisiin. Laatu yleensä näyttää hyvältä ja kestää kauemmin. Kokemukseni on, että suurimmassa osassa muuta Eurooppaa ihmisiä kiinnostaa aidosti luoda hyvännäköinen, persoonallinen, toimiva sekä ennen kaikkea laadukas kokonaisuus eikä siihen riitä pelkästään se viimeistely meikki. Koen, että jostain syystä Suomessa ihmisten suhtautuminen vaatepuolen trendeihin tai muotiin ylipäätään on usein jopa negatiivissävytteinen ja se hämmästyttää minua suuresti. Tätä ilmiötä voisi verrata esimerkiksi siten, että pukee ylleen upean couturemekon juhliin ja laittaa hiukset, mutta jättää meikin täysin huomiotta. Tätähän ei siis todellisuudessa tapahdu, eihän? No, tältä me suomalaiset valitettavan usein näytämme tyylillisesti ulkomaalaisten silmin. Esimerkiksi Pohjoismaista raikkaan poikkeuksen tekee pienisuuri muotijättiläinen Tanska, joka on hyvinkin valveutunut muodin saralla: tanskalaiset eivät missään tapauksessa halua hukkua harmaaseen massamuotiin tai kantaa käsipuolessaan omaisuuden maksanutta LV-laukkua, ainakaan yhdessä tyylittömän asukokonaisuuden kanssa.

 

Kuten alussa sanoin, olen varma, että myös Suomen tyyli- ja muotiscene on kuin onkin tulevina vuosina heräilemässä horroksestaan. Uuden blogini ensimmäiset askeleet otetaan muutamien kuva- sekä tekstipostausten avulla edelliseen kauteen eli SS17 (eng. Spring summer, eli kevät-kesä 2017). Kunhan miesten muotikuukausi (syys-talvi 2017-2018) ja Haute Couture (kevät-kesä 2017) saadaan käyntiin Milanossa ja Pariisissa päivitän blogiini tekstiä ja kuvia suoraan paikan päältä.

Edellisten muotiviikkojen katutyylikuvia pääset katsomaan täältä ja backstageja täältä.

 

Stay tuned!